φόρτωση...

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Αλίκη Κάρτσωνα
Λογοθεραπεύτρια, Μυολειτουργική Θεραπεύτρια (OMT)

Η Αλίκη Κάρτσωνα έχει τελειώσει τις σπουδές της στην Αγγλία (City University) και έχει αποκτήσει μεταπτυχιακoύς τίτλους PgDip και Msc στη λογοθεραπεία. Eίναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Λογοθεραπευτών (RCSLT) και του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών (ΠΣΛ). Εργάζεται στην Ελλάδα ως λογοθεραπεύτρια από το 2003 έχοντας αποκτήσει πολυετή εμπειρία σε κέντρα ειδικών θεραπειών στην Αττική καθώς και στην αποκατάσταση λόγου και ομιλίας ενηλίκων ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο. Υπήρξε συνεργάτης στη Διαγνωστική και Θεραπευτική μονάδα παιδιού “Σπύρος Δοξιάδης” καθώς και στη μονάδα Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.
Έχει εξειδικευτεί στις διαταραχές σίτισης και κατάποσης (δυσφαγία) στο Manchester της Αγγλίας. Επιπλέον, έχει εξειδικευτεί στη μέθοδο της μυολειτουργικής θεραπείας μέσω της Aμερικάνικης Ακαδημίας Στοματοπροσωπικής Μυολειτουργικής Θεραπείας (ΑΟΜΤ). Το 2018 απέκτησε τον τίτλο Qualified Orofacial Myologist (QOM-D) μέσω της Αμερικάνικης εκπαιδευτικής εταιρίας Neo Health Services. Τέλος, έχει παρακολουθήσει προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης σε μεθόδους εξειδικευμένης παρέμβασης (π.χ. Σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας PECS, νοηματικό σύστημα MAKATON, μέθοδος δομημένης εκπαίδευσης TEACCH).


Πέγκυ Δρούλια
Λογοθεραπεύτρια

Η Πέγκυ Δρούλια ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Λογοθεραπεία στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα των Ιωαννίνων το 2005 και είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών. Επίσης, κατέχει και πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως Εκπαιδευτικός Προσχολικής Αγωγής. Έχει εργαστεί σταθερά ως λογοθεραπεύτρια σε πρωινές και απογευματινές δομές, έχοντας αποκτήσει εμπειρία τόσο στις εξελικτικές όσο και στις αναπτυξιακές διαταραχές του λόγου και της επικοινωνίας σε παιδιά ηλικίας 18 μηνών έως 15 ετών. Το ειδικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην πρώιμη παρέμβαση για παιδιά με γλωσσικές και κυρίως επικοινωνιακές διαταραχές.
Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδεύσεις σε μία πληθώρα κλασικών και σύγχρονων θεραπευτικών μεθόδων και συστημάτων επικοινωνίας, όπως PECS, MAKATON, ΕΝΓ, αισθητηριακή ολοκλήρωση για λογοθεραπευτές, καθώς και στο δομημένο σύστημα TEACCH, στις αφηγηματικές δεξιότητες, στη δημιουργία κοινωνικών ιστοριών αλλά και στη χορήγηση σταθμισμένων ελληνικών δοκιμασιών.
Το 2016 έλαβε επάρκεια ορθής χρήσης του συστήματος ψυχοεκπαίδευσης γονέων Cygnet, από την εταιρεία ψυχοκοινωνικών μελετών.


Σταυρούλα Χερσονιωτάκη
Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Σταυρούλα Χερσονιωτάκη είναι πτυχιούχος ψυχόλογος του Παντείου Πανεπιστημίου και τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ). Με την ολοκλήρωση των βασικών σπουδών, στράφηκε στο χώρο της ψυχοθεραπείας, όπου μετά από πολυετή εκπαίδευση ειδικεύτηκε στην Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική. Έχει συνεργαστεί με το Χριστοδουλάκειο Ίδρυμα του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία στα πλαίσια της άσκησής της. Θέλοντας να διευρύνει την κατάρτισή της, έχει συμμετάσχει σε συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια (διαταραχές πρόσληψης τροφής, χρήση και κατάχρηση ουσιών, τεχνικές χαλάρωσης, διαχείριση συναισθηματικού - ψυχικού τραύματος, διαχείριση χωρισμού/διαζυγίου γονέων).
Έχει πολυετή εμπειρία στην ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση διαφόρων προβληματων (κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, κρίσεις πανικού, διαταραχές πρόσληψης τροφής) καθώς και στη συμβουλευτική γονέων και ζεύγους. Εργάζεται ιδιωτικά από το 2007.


Ελβίρα Γαλανού
Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων

Η Ελβίρα Γαλανού είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική παιδιών και εφήβων. Έχει εκπαιδευτεί στη Συμπεριφορική Θεραπεία των αγχωδών διαταραχών, της ιδεοψυχαναγκαστικής και της μετατραυματικής διαταραχής στο ΕΠΙΨΥ. Επίσης έχει εκπαιδευτεί στο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Συστημική Θεραπεία στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του ΨΝΑ, στη Γνωσιακή -Συμπεριφορική Θεραπεία και στη Συμπεριφορική Θεραπεία οικογένειας στο ΕΠΙΨΥ.
Έχει εργαστεί σε δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και έχει διδάξει ιατρικά μαθήματα σε δημόσιες σχολές. Πλέον εργάζεται και ως ελεύθερη επαγγελματίας.


Μυρτώ Μιχαηλίδη
Ψυχολόγος Παιδιών–Εφήβων, Ειδική Παιδαγωγός

Η Μυρτώ Μιχαηλίδη ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές στην Ψυχολογία (University of Wales, Cardiff) και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Παιδοψυχολογία (University of Central Lancashire). Κατόπιν, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή (Liverpool John Moores University). Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.).
Στο πλαίσιο της επιστημονικής της κατάρτισης έχει παρακολουθήσει πιστοποιημένα προγράμματα μετεκπαίδευσης (όπως Κλινική Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου από το ΕΚΠΑ, Παιγνιοθεραπεία & CBT για Παιδιά και Εφήβους, Αξιολόγηση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών), καθώς και πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων σχετικά με την Ψυχολογία και την Ειδική Αγωγή. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση και ερμηνεία ψυχομετρικών εργαλείων αξιολόγησης (π.χ. ΕΔΕΠΠΕ – Ερωτηματολόγια Δια-προσωπικής και Ενδο-προσωπικής Προσαρμογής Παιδιών και Εφήβων του Ι. Ν. Παρασκευόπουλου).
Ως Ψυχολόγος, δουλεύει θεραπευτικά με παιδιά και εφήβους με βάση το μοντέλο της Γνωσιακής-Συμπεριφοριστικής Παιγνιοθεραπείας (ΓΣΠΘ) και με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη και παρέμβαση σε ένα ευρύ φάσμα ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Ενδεικτικά, αναλαμβάνει περιστατικά που αφορούν φοβίες, διαζύγιο, διαχείριση θυμού, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, χαμηλή αυτοεκτίμηση, σχολικό εκφοβισμό, προβλήματα συμπεριφοράς κ.ά. Ως Ειδική Παιδαγωγός, πραγματοποιεί εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας.


Μαρία Θεοδωροπούλου
Ειδική παιδαγωγός - Ψυχολόγος

Η Μαρία Θεοδωροπούλου είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην κλασική φιλολογία. Είναι επίσης πτυχιούχος ψυχολόγος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή στο τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Στα πλαίσια της συνεχούς επιστημονικής κατάρτισης έχει παρακολουθήσει προγράμματα, σεμινάρια και ημερίδες σχετικά με την Ειδική Αγωγή, την Ψυχολογία και τις μαθησιακές δυσκολίες (Διαταραχές Γραφοκινητικής Επίδοσης (Δυσγραφία) - Αξιολόγηση και Τεχνικές Παρέμβασης, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) – Αξιολόγηση και Τεχνικές Παρέμβασης, Κλινική Ψυχολογία παιδιού και εφήβου, Σχολική Ψυχολογία, Παιδικό Ιχνογράφημα, Αυτισμός και Παιχνίδι SSIP). Επιπλέον, έχει λάβει πιστοποίηση στη χορήγηση και ερμηνεία του Αθηνά Τεστ.
Στο παρελθόν έχει εργαστεί και ως παράλληλη στήριξη σε δημόσια σχολεία. Το ειδικό ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στην αξιολόγηση, παρέμβαση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών.


Ευαγγελία Πρασούδη
Εργοθεραπεύτρια

Η Ευαγγελία Πρασούδη είναι απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας (Σ.Ε.Υ.Π. Τμήμα Εργοθεραπείας), κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος και είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Εργοθεραπευτών.
Έχει εξειδικευτεί στη μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης σε παιδιά αλλά και σε βρέφη 0-12 μηνών, καθώς και σε ειδικά προγράμματα παρέμβασης όπως η μέθοδος δομημένης εκπαίδευσης TEACCH, 'Παιδικό Ιχνογράφημα', 'Όραση και αυτισμός', 'Εκπαιδευτικό λογισμικό για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες' της ΕΕΥΤ. Επίσης κατέχει πιστοποίηση εκπαίδευσης γονέων στο βρεφικό μασάζ C.I.M.I, έχει εκπαιδευτεί στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille και κατέχει πιστοποίηση στη χορήγηση αξιολογητικών εργαλείων/σταθμισμένων τεστ (BOT-2, DP-3, DTVP-3, Sensory Profile for toddlers and infants). Για τρία χρόνια παρακολούθησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης και εποπτείας στην παιδιατρική εργοθεραπεία. Τέλος έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και πανελλαδικών συνεδρίων.
Εργάζεται σταθερά σε κέντρα ειδικών θεραπειών ως εργοθεραπεύτρια σε παιδιατρικό πληθυσμό, αναλαμβάνοντας παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, αυτισμό, διαταραχές αισθητηριακής επεξεργασίας, δυσπραξία, ΔΕΠΥ, διαταραχές όρασης, νευρολογικά σύνδρομα, εγκεφαλοπάθειες αλλά και παιδιά που χρήζουν υποστηρικτικής τεχνολογίας , ενώ στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης έχει εργαστεί στην ΕΛΕΠΑΠ, στην Εταιρία Προστασίας Σπαστικών Πόρτα Ανοιχτή, στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας καθώς και στο Ψ.Ν.Α. Δαφνί, αναλαμβάνοντας παιδιά και ενήλικες με αναπτυξιακές, νευρολογικές και ψυχιατρικές διαταραχές.

Αντήνορος 21, 11634, Αθήνα, Παγκράτι (όπισθεν Κάραβελ)
Στάση Μετρό: Ευαγγελισμός
(+30) 210 7560 506
(+30) 6977 770 258 • (+30) 6932 981 527
info@familyplus.gr

η ομάδα μας • ο χώρος μας •